Klubben

Informasjon om anleggsarbeid hull 4 og 13.

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 6. september 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Her kan du lese mer om banesjefens tanker og planer rundt ombyggingen ved greenen på hull 13 og etter utslagsstedet på hull 4.

Våren 2021 gjorde vi en risikovurdering av deler av veien på baksiden av hull 13, som ble vurdert som et svært farlig område i vinterhalvåret ved snøbrøyting.  Vårt mål var derfor å eliminere denne risikoen fra arbeidsplassen vår, og dette ble oppnådd ved å utvide veien, samt eliminere grøftekanten på begge sider for å unngå eventuelle ulykker. Da dette arbeidet var fullført, bestemte vi oss for å at forholdene på venstre siden av greenen ville bedres dersom vi fylte igjen grøften og la vannet i rør.

Etter flere samtaler med vår banearkitekt, Jeremy Turner, besluttet vi at det å fjerne grøften ville være fordelaktig av flere årsaker:
  1. Gjøre hullet mer spillbart og lage et landingsområde på høyre side av greenen
  2. Fjerne en hinder som koster mye tid og penger å vedlikeholde for hånd
  3. For å gi det generelle området et gunstigere utseende.
  4. For å bli kvitt risikoen for å kjøre i dette området i vintermånedene og også jobbe i en veldig farlig sone med trimmere i sommermånedene
Vi er nå over halvveis i arbeidet med fyllingen og dette trenger selvfølgelig tid til å sette seg før arbeidet avsluttes visuelt. Første etappe på baksiden av greenen og nedover venstre bakvinge på greenen ble fylt i 2021 og sådd i 2022 og er nå ferdig. Vi vil fortsette i 2024 for å så neste fase av fyllingen, og dette vil trolig være i spill innen slutten av 2024.

Vår neste fase av fyllingen vil være over fronten av fairwayen frem til bekken på den andre siden. Det kan ikke kjøres inn fyllmateriale i vinterhalvåret på grunn av at veiforholdene har vært usikre å kjøre, så dette vil først kunne fullføres i løpet av vår- og sommermånedene 2024 hvor vi vil prøve å forårsake så lite forstyrrelser som mulig. Vi regner med at området vil stå ferdig sommeren 2025 når det hele vil være fylt og gresset sådd og at det nye området vil gli fint inn med resten av nærområdet.

Hull 4
Den samme prosessen fant sted på tee 4 hvor vi hadde en vei som var veldig smal og med bratt stigning, og ansett som utrygg. Vi eliminerte derfor denne risikoen samtidig som banen ble lettere å vedlikeholde og mer spillbar ved å fylle ut dette området. Vårt mål er å ha dette ferdig i løpet av vinteren 2023/24 og siste fase av prosjektet blir å legge asfalt på veien fra green 3 til green 4. Dette fordi vi bruker mye ressurser på å kontinuerlig fikse dette området, da veiene vaskes ut ved store nedbørsmengder.

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her