Klubben

Banerapport 4 mai

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 4. mai 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Iskald vår holder gressveksten tilbake

Banerapport 4 mai 

Det er ikke til å legge skjul på at den brutale vinteren 2022/23 har satt sitt preg på  banen
vår.  
Tykke isforhold over hele banen har tæret på enkelte områder av banen.
 
Den ekstremt kalde våren vi går gjennom, har heller ikke hjulpet oss på noen måte.
Vi håper på en kickstart i løpet av de neste dagene, der det er meldt om høyere temperaturer som vil hjelpe godt i reparasjonsprosessen.
Som nevnt tidligere har vi sådd nesten alle områder av banen og gjort alt grunnarbeidet for å få banen tilbake i bra stand.

Gjennomsnittlige jordtemperaturer har variert mellom 3-5 grader, som dessverre ikke er nok til å få spiringen i gang. Denne må stige til ca 8 grader for at ting skal skje.
Temperaturen på vannet i vanningsanlegget er også svært lavt, som da har en negativ effekt på jordtemperaturen, men er helt nødvendig for å få spiringsprosessen i gang.

Vekstdukene er tilbake på alle greenene etter at vi sådde 21 april, og alle greener bortsett fra 6,7,11 &; 16 har fått sin første klipp.


Vår plan fremover er å fokusere på;
  • Gjødsling
  • Dreneringsarbeid
  • Vedlikehold av vanningsanlegget etter en hard vinter
  • Gjenoppbygging av veien
  • Renovering av bunkere
  • Dressing, klipping og rulling av greenene
Når golfbanene nå sakte begynner å åpne opp, må vi vurdere vår egen situasjon som den er og basere våre beslutninger fremover på hva vi føler best for sesongen som en helhet og ikke bare se kortsiktig.
Vi tror dette er den beste strategien fremover og ønsker å ta vare på og pleie banen tilbake til der den skal være og forholdene blir best mulig for alle.

Vi ser ikke for oss en åpning av banen i nær fremtid, men når de høye temperaturene setter inn er vår erfaring at mye kan skje raskt .


Banesjef
Eoin Moroney

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her